Kehittämisavustus koodiksi: Jäätävä kattaus musiikkia ja urheilua!

Microsoft Store -digikaupasta löytyy Maestro Pro -ohjelma, joka tarjoaa yrityksille mm. taustamusiikkia, karaokea, mainospaikkoja ja urheilulähetyksiä. Ohjelman käyttö hoituu kätevästi yhdellä tablet-laitteella.

Maestro Pro -ohjelman takana on pellolainen yritys Viihdeväylä Oy, joka toimittaa tekniikkaa ja asiantuntijapalveluita, musiikkia liiketoiminnassaan käyttäville yrityksille.
– Vuodesta 2008 olemme myyneet karaokea taustamusiikin lisäksi. Sitten kehitimme ohjelmaan mainokset, jotka pyörivät päivällä. Kolme vuotta sitten huomasimme, että TV menee verkkoon ja nyt jakelemme ravintoloihin SM-liiga jääkiekkoa. Ohjelmalle on ollut tilausta, koska sen käyttö perustuu samalle laitteelle, kertoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Kalervo Vanha.

Vanhan mukaan Viihdeväylän vahvuuksiin lukeutuu asiakaspalvelu, joka vastaa puhelimeen klo 9–23 vuoden jokaisena päivänä.

Tietoliikenneyhteydet liiketoiminnan perustana

Vanha sanoo, että toimivat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat yrityksen toiminnan Lapista käsin.
– Alussa oli haastavaa toimia Lapista, mutta se on helpottunut sitä mukaa, kun tekniikka on kehittynyt. Helsinkiin meidän piti perustaa toimisto, koska siellä on ketjut, niiden pääkonttorit ja puolet Suomen ravintoloista.

Helsingissä Viihdeväylällä on kaksi työntekijää, mutta pääasiassa se toimii Pellosta käsin. Yrityksen sijainti Lapissa on pakottanut yrityksen innovoimaan toimintaansa tehokkaaksi.
– Me rakensimme softan ja Microsoft julkaisi sen kaupassaan, jolloin poistui tavaroiden lähettely asiakkaille. Kun asiakas haluaa palvelun, se aukaisee Windowsissa meidän softan ja saa meiltä koodin ja laskun. Voimme toimittaa ohjelman minne tahansa, Vanha kertoo.

Apua kehittämisrahoituksesta

Viihdeväylän palveluita on kehitetty asiakkaiden toiveiden mukaan. Kehitystyön tukena on ollut myös ELY-keskus, jonka palveluita yritys on hyödyntänyt useaan otteeseen, esimerkkinä yrityksen kehittämisavustus digipalvelun tuotekehitykseen.
– ELY-keskus on ollut meille tärkeä. Emme varmasti olisi tässä ilman kehittämispalveluita, koska koodaaminen on kallista, miettii Vanha.

Yrityksen kehityksen tuloksena on syntynyt uusia työpaikkoja Lappiin. Tammikuussa 2019 yhtiö hakee Pelloon teknistä asiakaspalvelijaa, joka muun muassa auttaa teknisissä ongelmissa, kouluttaa ja ostaa koneita tukusta.

Tutustu Viihdeväylään tarkemmin täällä.

Mistä apua omalle digimatkalle?

Yritysten kehittämisavustus auttaa matkalla eteenpäin.

Ota yhteyttä ELY-keskuksen asiantuntijaan. Yhdessä pääsemme eteenpäin!
Oikean asiantuntijan löydät hakusanoilla: yrityksen kehittämisavustukset.