Lumise valaisee tulevaisuuttaan määrätietoisella kehittämisellä

– Tavoitteenamme on olla alan uudisraivaaja myös digitaalisen kaupankäynnin saralla, kertoo Lumise Oy:n myyntijohtaja Jarmo Kuukasjärvi.

Lumise on valojen ja ajoneuvoelektroniikan maahantuontiin ja kauppaan erikoistunut yritys.
– Päätuotteitamme on ajoneuvojen ja työkoneiden valaisimet, joiden myynnissä olemme Suomen suurin verkkokauppa. Tarjoamme asiakkaillemme asiantuntevaa palvelua ja tarvittaessa neuvomme myös tuotteiden asennukseen liittyvissä kysymyksissä, avaa Jarmo.

Katse jatkuvasti tulevaan

Yrityksen luonteeseen kuuluu, että katse on jatkuvasti eteenpäin ja halu toiminnan kehittämiseen on kova.
– Digitalisaatio, sen kehittyminen ja kehittäminen on asiakkaiden lisäksi toimintamme keskiössä. Kaupan kansainvälistyminen nostaa toiminnan vaatimuksia toiminnan kaikilla osa-alueilla, myös Suomessa, Jarmo kertoo.

– Viimeisin panostuksemme toimintamme kehittämiseksi on ollut sähköisen toiminnanohjausjärjestelmän hankinta, jonka avulla digitalisaation tasoa on saatu nostettua uudelle tasolle. Tällä hetkellä työn alla on myös erillinen tuotetiedon hallintajärjestelmän hankinta, jossa ollaan vielä määrittelyvaiheessa.

Lumisessa uskotaan, että panostamalla vahvasti toiminnan digitalisointiin ja nykyisten järjestelmien kehittämiseen, parannetaan kilpailukykyisiä myös tulevaisuudessa.

Tehokkuutta, mitattavuutta ja optimointia

– Järjestelmähankintojen avulla saamme nostettua työn tehokkuuden, optimoinnin ja mittaamisen aivan uudelle tasolle. Tosin pelkkä ohjelmistojen hankinta ei riitä, vaan niitä on myös kehitettävä, muun toiminnan mukana ja mielellään ennakoiden tulevaisuuden haasteita. Haastavinta on ollut opetella ja opettaa uutta järjestelmää muun toiminnan ohessa, sekä ajan löytäminen muutoksen aiheuttamaan lisätyöhön. Ilman töiden priorisointia ja motivoituneita ja ammattitaitoisia työntekijöitä on mahdotonta saavuttaa näin isoja muutoksia, näin lyhyessä ajassa, toteaa Jarmo.

Muutos toteutettiin tiimeissä. Määrittelyvaihe tehtiin yhteistyössä järjestelmätoimittajien ja Lumisen oman asiantuntijatiimin kesken. Käyttöönotto ja koulutus toteutettiin ensin esimies-tiimissä, jonka jälkeen heillä oli valmiudet lähteä viemään opittua käytäntöön yrityksen muun henkilöstön kanssa. Toimintaa ja uuden toiminnan jalkauttamista valvoi osa määrittelyvaiheen asiantuntijatiimin jäsenistä. Lisäksi Lumise saa edelleen asiantutija-apua järjestelmätoimittajalta, aina kun sille on tarve.

– Kehittämisen tukena on ollut myös Lapin ELY-keskuksen myöntämä yrityksen kehittämisavustus sähköisen liiketoiminnan/digitaalisuuden kehittämiseen, Jarmo kertoo.

Tutustu Lumiseen täällä!

Mistä apua omalle digimatkalle?

Yritysten kehittämisavustus tukee kehityksessä eteenpäin.

Ota yhteyttä ELY-keskuksen asiantuntijaan. Yhdessä pääsemme eteenpäin!
Oikean asiantuntijan löydät hakusanoilla: yrityksen kehittämisavustukset.