Makkarista maailmalle – Verkkokauppa mahdollistajana!

Pitääkö menestyvän kaupan sijaita kasvukeskuksessa? Ei tarvitse, tätä mieltä on Tiina Skinnari, joka perusti vaatteita verkossa myyvän Disturb Scandinavia -verkkokaupan yhdessä miehensä Petrin kanssa 2011.

Toimitiloina tällöin oli oman kodin makuualkovi, tänään toiminnot keskittyvät omiin noin 1000 neliön toimitiloihin Keminmaassa. Yrityksellä on myös oma tuotemerkki ja liikevaihto on kasvanut jo yli 2 miljoonaan euroon!

Yritys toimii edelleen verkkokauppana, mutta asiakas voi käydä myös Keminmaan kivijalkamyymälässä, mm. tutustumassa näyttöpäätteeltä valikoimaan ja sovittamassa verkkokaupasta tilaamaansa tuotetta ennen maksua.

Tähtäimessä kansainvälisyys

Tällä hetkellä yritys katsoo kohti kansainvälisiä markkinoita; ensin Ruotsiin ja sen jälkeen laajemmin myös muualle EU:n alueella.
– Yrityksen kehitys ja laajentuminen eivät toteudu itsestään. Asiat pitää suunnitella huolella, ei säntäillen sinne tänne. Kehittämisintoa pitää löytyä yrityksen sisältä, niin yrittäjiltä kuin työntekijöiltä. Tärkeä on hyödyntää myös ulkoisia verkostoja, kumppaneita ja kokemuksia, Tiina kertoo.

Apua ulkopuolelta

Verkkokaupan kehittämisen ja brändäämisen tueksi Disturb Scandinavia on käyttänyt yksityisiä konsulttipalveluita sekä julkisista palveluista mm. Business Finlandin ja ELY-keskuksen rahoitusmuotoja. Tuotemalliston kehittämiseen ja Ruotsin markkinakartoitukseen on saatu ELY-keskukselta yrityksen kehittämisavustusta. Yritykseen on myös palkattu vasta uusi digiosaaja kansainvälistymisen ja kasvun tueksi Business Finlandin rahoittaman Kiito-hankkeen avulla.

– Disturb:ille on luotu Team Finland-palveluehdotus, jonka tarkoituksena on, että yritys kasvaa Team Finland -kumppanuuden avulla. Yritys saa palveluehdotuksesta eräänlaisen ”roadmapin” ja yhteyshenkilöt, jotka auttavat yritystä sen seuraavissa vaiheissa. TF-toimijat pysyvät ajan tasalla yhdessä siitä, mitä yrityksissä tapahtuu ja voidaan olla avuksi mahdollisimman varhaisissa ja yrityksille sopivissa vaiheissa, ELY-keskuksen yritysasiantuntija Anne Syväjärvi avaa palvelukokonaisuutta.

– Ensin pitää kuitenkin itse selvittää ja uskaltaa kysyä asioita. Kun saa asiointipään auki ja löytää luontevat kumppanit kehittämiselle, kuten hän on saanut ELY-keskuksen ja Business Finlandin yritysasiantuntijoista, asiat hoituvat jatkossa luontevasti, Tiina toteaa.

Tiina kertoo, että heihin voi matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä ja hän on saanut konkreetista neuvoa ja apuja siihen, miten asioissa olisi hyvä edetä.

Tutustu Disturbin tarinaan tarkemmin täällä.

 

Mistä apua omalle digimatkalle?

Yritysten kehittämisavustus auttaa matkalla eteenpäin.

Ota yhteyttä ELY-keskuksen asiantuntijaan. Yhdessä pääsemme eteenpäin!
Oikean asiantuntijan löydät hakusanoilla: yrityksen kehittämisavustukset.

Business Finland tarjoaa kansainvälistymis- ja innovaatiorahoituspalveluita. Tutustu!

Team Finland -verkosto auttaa yrityksesi maailmalle.