Mistä aikaa ja osaamista? Hankkeet ja harjoittelijat mahdollisuutena yrityksen digikehityksen tukena

Lapin Luontolomat Oy:n yrittäjä Tanja Ohenoja kertoo, että yritykselle on tehty uudet nettisivut, joille on avattu myös online-kauppa.
– Sivuilta löytyy uutuutena myös varausehdot, tietosuojaseloste sekä eväisteiden käyttö, jotka vaaditaan GDPR-lakimuutosten myötä. Tietoa nettisivujen käyttäjistä saamme Google Analyticsin kautta, kertoo Tanja.

Hanke auttaa kehittymään

Tanja osallistuu Digi Trainer – Inari-Saariselkä matkailualue digikuntoon -hankkeessa järjestettäviin koulutuksiin. Koulutusten avulla lisätään yritysten tietoisuutta digitalisaation ja teknologian kehityksen merkityksestä matkailupalveluiden myynnissä sekä kehitetään yritysten osaamista verkkomyynnin ja digimarkkinoinnin osalta.

Harjoittelija apuna

Haastavinta muutoksen toteuttamisessa on ollut ajan löytäminen digikehittämiselle.
– Tässä suurena apuna onkin ollut restonomi-opiskelija, joka on tekemässä harjoittelua yrityksessä. Harjoittelijalla on aikaisempaa kokemusta nettisivujen tekemisestä, ja hän on innostunut asiasta ja kehittämistehtävästä, Tanja avaa.

Vertaistuki korvaamaton apu

Digi Trainer -hankkeen kautta saadusta tietotaidosta ja vertaistuesta muilta yrittäjiltä, jotka painivat samojen haasteiden kanssa on ollut paljon hyötyä.
– Kehitystyötä tehdessä olen oppinut, kuinka suuri merkitys hyvillä nettisivuilla on, ja myös siitä että nettisivujen mobiilioptimointiin tulee kiinnittää huomiota. Olen saanut työkaluja ja apua näkyvyyden lisäämiseen netissä. On ollut mukava huomata, että uusista nettisivuista on jo nyt tullut paljon positiivista palautetta ja olemme saaneet yhteydenottoja lomakkeen kautta, Tanja iloitsee.

Lue lisää Lapin Luontolomista täältä.

 

Mistä apua omalle digimatkalle?

Tutustu maaseuturahaston kehittämishanke- ja yritysrahoitusmahdollisuuksiin täällä.

Ota yhteyttä ELY-keskuksen asiantuntijaan. Yhdessä pääsemme eteenpäin!
Oikean asiantuntijan löydät hakusanoilla: maaseudun kehittämishankkeet.

Pääset lukemaan Digi Trainer – Inari-Saariselkä -matkailualue digikuntoon -koulutushankkeesta täällä.